BLOG

Interjú Szilágyi Dórival

2022.08.05 00:00
Interjú Szilágyi Dórival

Szilágyi Dóri szín- és stílustanácsadót szeretném nektek bemutatni, akivel a tavalyi nőnapi fotózás során ismerkedtem meg, idén pedig együtt terveztük meg a Légy istennő! kollekciót.

Szilágyi Dóri szín- és stílustanácsadót szeretném nektek bemutatni, akivel a tavalyi nőnapi fotózás során ismerkedtem meg, idén pedig együtt terveztük meg a Légy istennő! kollekciót.

 

Dóri, mondd el kérlek, hogy pontosan mi egy szín- és stílustanácsadó feladata?

Köszönöm a kedves antrét és a lehetőséget!

Számos tévhit kering ekörül. A leggyakoribb, hogy mi megmondjuk a hozzánk forduló hölgyeknek és uraknak, hogy mit viseljenek, hogy kellene kinézniük, átalakítjuk őket valami egészen mássá, trendivé, divatossá vagy éppen szuper produkciókban öltöztetünk sztárokat. Utóbbi inkább a stylistok hatásköre, akik mindig adott projekthez igazodva álmodják meg a kliensek kinézetét. A stílustanácsadó azonban nem a helyzetet, hanem mindig a személyt helyezi előtérbe, annak testi és lelki adottságaival együtt.

Éppen ezért azt mondanám, hogy a szín- és stílustanácsadó egy önismereti folyamat egyik állomása lehet. A tanácsadó mindig abból építkezik, ami van, segít, hogy a hozzá forduló személyek meglássák a különleges és előnyös oldalukat, megtanulják ezt viselni és kamatoztatni. Megértsék működési mechanizmusaikat és továbbá segítünk eligazodni a hatalmas információ-tengerben, hogy éppen kinek mi és mi nem testhezálló.

Mi a leggyakoribb téma/probléma, ami miatt felkeresnek téged és hogyan tudsz nekik ebben segíteni?

Engem leginkább olyanok keresnek meg, akik noha nyitottak a stílusosságra, azonban elérkeztek egy pontra, ahol azt érzik változtatnának, keresik önmagukat. Ügyfeleim között sok a kismama vagy az anyuka, akik kvázi fizikai és életvitelbeli változáson mennek keresztül, szeretnének nem teljesen beleragadni az anyuka szerepkörbe. 50+-os hölgyek is megfordulnak nálam, esetleg egy válás vagy egy új munkahely hozta meg nekik a változás szelét.

A fizikai tulajdonságok mellett az adott személy jellemét és életvitelét szem előtt tartom. Számomra a szín- és testalkatelemzés mindig egy kiegészítés, de sosem a kerek egész. Természetesen nagyon fontosnak tartom ezeket is, de úgy vélem, hogy mindenki egyedi az ún. „típusok” ellenére is. Ami az egyiküknek bevált, nem biztos, hogy a másiknak is működik.  Ezeket vagyok hivatott személyre szabottá tenni.

A Légy istennő! kollekciót a te Hétköznapi istennők e-bookod inspirálta. Miről szól az e-book és honnan jött az ötlet, hogy ezt megalkosd?

Mindig is imádtam ezt a folyamatot, kezdve a sminktől (sminkesként indultam anno), egészen a stíluson át. Azonban egy ideje azt éreztem, nem állhatunk meg pusztán a külsőnél, ebben az egészben sokkal több rejlik. Ordítóan egyértelművé vált számomra, hogy minden test, minden arc mesél. A meggörbült vállak, a megrepedt bőrök, a szem alatti karikák színe, a mérgelődéstől vagy éppen nevetéstől kialakult ráncok, a fiatal szendeség vagy a sok éves a tapasztalat a tekintetekben, beszélnek viselőikről.

A covid első hulláma és a pandémia alatt beiratkoztam egy párkapcsolati tanácsadó képzésre (eleinte teljesen öncélűan, hogy a saját életemben megértsem az éppen zajló dolgokat), ahol mindenféle hasznos dolog mellett rengeteget tanultunk és olvastunk személyiségekről és személyiség tipológiákról. Már régebben is olvastam, de akkor állt bennem össze, hogy Jean Shinoda Bolen Bennünk élő istennők, női archetípusokról szóló könyve mennyire megállná a helyét a megjelenés területén is. Rögtön világossá vált, hogy miért azokat a mechanizmusokat, ruhákat, életterületeket választjuk, amiket. A külső, a stílus(ok) elválaszthatatlan a személyiségtől. Az e-book röviden erre keresi a választ.

Ha kitöltöttem a tesztet a honlapodon és megtudtam, hogy melyik istennő lakozik bennem, akkor mi a következő lépés?

A teszt egy első lépéses ízelítő. Egyfelől vannak és lesznek is még bővebben, adott archetípusokkal kapcsolatos tartalmak az oldalaimon. Másrészt, tanácsadásaim során az istennő tesztet és egy több kérdésből álló kérdéssort is kitöltetek a vendéggel, ez számomra nagyon sokat elárul róla, már azelőtt, hogy megcsináltuk volna a komplex tanácsadást. Ezen témák, kérdéskörök szépen kirajzolódnak a tanácsadások során. Egyébként, létezik egy kifejezetten istennő tanácsadás-csomag, ami a testarányok és színek helyett dominánsan a személyiségjegyekre fókuszál. Illetve, amennyiben van erre igény kisebb videós-vizuális anyagokat is gondoltam az istennőkre kihegyezve közzétenni a jövőben.

Milyen szolgáltatásaid vannak azok számára, akik a Légy istennő! kollekció darabjai iránt érdeklődnek?

Az e-bookhoz tartozik egy 60 perces online tanácsadás, de természetesen vannak közös csomagjaink is. Az istennő-tanácsadás során nemcsak a személyiséget vizsgáljuk, hanem megkeressük a személyiséghez tökéletesen passzoló TED ékszert is.

A közös szolgáltatásainkról bővebben itt olvashatsz: www.totheszterdekor.hu/SZOLGALTATASOK